mandag, 13 februar 2017 09:25

Magimysteriet - 2016

PREMIERE!

Torsdag 1 desember 2016 var det verdenspremiere på Villekulla`s storsatsning "MAGIMYSTERIET". Nærmere 3000 hadde sikret seg billett på forhånd og Sarpsborg Arbeiderblad var rause med både ord og spalteplass etter verdenspremieren.

Les artikkel, se bildeserie og video her.

Pressen sier bla: "Magi fra Villekulla", "Magiske tilstander", "humoren og musikken setter en perfekt ramme for at publikum garantert skal få en flott kveld de sent vil glemme" og daglig leder på Sarpsborg scene uttaler seg også til avisen: "Magimysteriet" ble veldig bra, jeg forventet nesten ikke noe annet.

Forhistorien til "Magimysteriet": 

Villekulla satt opp nyskrevet familiemusikal med urpremiere i Sarpsborg 1. desember 2016.
I jubileumsåret til Sarpsborg ønsket Villekulla å gjøre en forestilling som omhandlet Sarpsborg. Ikke nødvendigvis Sarpsborgs historie men Sarpsborg i nåtid, og den eneste måten var å bestille et eget verk. Knut-Erik Rønne (manus), Benedict Parton (musikk) og Jonas Groth (musikk og musikkproduksjon) utarbeidet en nyskrevet familiemusikal i 2 akter. Vi følte at tiden var inne for å skape noe nytt, og ingen anledning var bedre enn når Sarpsborg fylte 1000 år. 

Det ble spilt 6 forestilling, 1 des kl 13.00, 1 des kl 18.00, 2 des kl 18.00, 3 des kl 14.00, 4 des kl 14.00 og 4 des kl 17.00.

" Det er 2016. Men sarpingene er ikke til å kjenne igjen. Noe alvorlig har skjedd. Men hva? Har det klikket for dem? Er de utsatt for et miljøfarlig utslipp? Har et forsøk på Inspiria gått fullstendig galt? Eller er noen med skumle planer bare misunnelige på sarpingenes suksess?Heldigvis har Sarpsborg unge, modige helter som tar saken. Og heldigvis har de tusen års historie å lære av. En humoristisk familiemusikal om Sarpsborg, samhold og vennskap med glimt av miljøvern, magi og historie"

Og det ble strålende anmeldelser, som du også kunne lese ovenfor fra Sarpsborg Arbeiderblad. Denne er anmeldt av Tom Helgesen og publisert i Byavisa Sarpsborg.

"Magi med Villekulla"
"Sjelden eller aldri hatt vi sett skuespillere - liten som stor- skinne under en premiere som de gjorde i Magimysteriet"
"Villekulla tok publikum med storm"
"Med all respekt for "Reisen til julestjernen" og "Alice i eventyrland", men denne oppsetningen tok Villekulla et kvantesteg mot stjernene"
"For et lag!"
"Vi kan trygt slå fast av "Magimysteriet" har tatt Villekulla barne og ungdomsteater hele veien til cupfinalen. Den vant de med bravur!"Inspisient: Line M. Martisen
Regi og produsent: Malin Schavenius

Det ble også spilt inn en musikkvideo til musikalen som du kan se her: 

Sist redigert tirsdag, 14 februar 2017 06:52

Media