torsdag, 23 mars 2017 12:02

VILLEKULLA UTVIDER!

Villekulla har nærmere 300 barn og unge på venteliste - nå kommer det en glad-nyhet.

274 barn i alle aldre står på venteliste for å komme inn på et av Villekulla´s partier, og hvert år arrangeres det åpen audition for spesielt interesserte og da er scenen full av unge håpefulle som ønsker en plass på et av musikalteateret`s partier. Teateret har stadig blitt utvidet og pr idag består Villekulla av 200 studenter fordelt på 1 aspirantparti, 1 juniorparti, 2 barneteater, 2 ungdomsteater og 3 talentpartier. Formen som er nå fungerer godt, alle får delta på forestillinger og i tillegg er det duket for utfordringer til de som ønsker å satse på musikalfaget. Men den lange ventelisten bekymrer oss, og det har den gjort siden vi startet opp for 6 år siden. Det er absolutt størst utfordring å komme inn dersom man har begynt på barneskolen, for da fylles som regel partiene opp av egne elever etterhvert som de blir eldre og bytter parti. I tillegg kommer barn fra hele Østfold på audition og da kan etterhvert kampen om plassene bli vanskelig. Inntak av nye elever foregår hovedsakelig i januar hvert år, og da er halvparten fra ventelisten og halvparten fra audition.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bildet er hentet fra "Showstopper 2016". Foto: Line M. Martinsen/Villekulla

Men høsten 2017 er det endelig duket for en gladnyhet hva ventelisten angår: Villekulla utvider! Da åpnes det opp for et nytt parti og 25 nye plasser, hovedsakelig fra ventelisten i alderen 8-12 år, skal få muligheten til å bli fast medlem av Villekulla. Partiet vil hete: Villekulla-KRUTT.
Antallet vi har per idag på 200 elever er maks antall med tanke på forestillinger, men dette partiet vil få en mulighet til å kjenne på hvordan det er å gå på Villekulla og vil få undervisning så nær «barne/ungdomsteateret» som mulig. Det vil bli 4 «Villekulla-kurs» i året fordelt på 2 semester og elevene vil få en arena for opptreden når den siste workshopen er ferdig. De 4 forskjellige "kursene" vil omhandle forskjellige musikaler og planen er at de skal igjennom et stort musikalnummer ved hvert kurs. Disse elevene har på lik linje med de andre elevene muligheten for innpass på et av våre talentpartier.
Vi var lenge i tenkeboksen på hvordan vi skulle løse instruktørbiten, da vi er opptatt av at disse elevene skal få så lik undervisning som de andre elevene, Valget falt naturlig på 2 elever som har gått på Villekulla siden oppstarten og er nå blitt 18 og 19 år gamle. Ingeborg Walther og Tuva Front-Andersen er begge mottakere av Villekullastipendet, går på talentpartiet og har mer eller mindre «vokst opp» med Villekulla. Disse jentene «er» Villekulla og har de samme verdiene og kunnskapen vi ønsker å formidle til musikalspirer. Ingeborg Walther går andre året på Musikklinjen på Greåker og er blant annet med i suksessmusikalen «Den hvite dame». Tuva Fronth Andersen er uteksaminert fra Dramalinjen i Halden i juni og er også å se i ensemblet i «den hvite dame» i sommer.

Bildet: Tuva Fronth-Andersen (t.v) og Ingeborg Walther spilte begge "Sonja" i Villekulla´s "Reisen til Julestjernen" desember 2014.

           
Vi gleder oss til å ta fatt på en ny epoke i Villekulla, og gleder oss stort over å kunne ta inn 25 nye musikalspirer på VillekullaKRUTT.
Nye elever vil bli kontaktet etter påske.

 

 

Sist redigert tirsdag, 18 april 2017 08:13