torsdag, 12 mai 2016 00:00

Pengegaver til Magimysteriet

Jubelen sto i taket da Villekulla og Malin Schavenius fikk telefon fra både Sparebankstiftelsen Halden (Sparebank 1) og Sparebankstiftelsen DNB for noen få dager siden.

Det viser seg nemlig at begge stiftelsene har bevilget store summer hver til musikalteatret sin storsatsning «Magimysteriet» i jubileumsåret til Sarpsborg. Villekulla ønsket å bidra med noe litt utenom det vanlige når Sarpsborg fyller 1000 år og satte dermed en tekstforfatter og to musikere på saken. 1 desember blir det derfor verdenspremiere på en ny stor musikal på Sarpsborg scene. Knut Erik Rønne (manus) har utformet en musikal i nåtid med humor, varme og mye patriotisme mens Benedict Parton og Jonas Groth har laget fantastisk musikk. Å skape nye musikaler koster både tid og penger og vi er så enormt takknemlig for at DNB og Sparebank 1 har troen på at dette er noe vi kan glede sarpinger og østfoldinger med i desember. 

Sparebankstiftelsen Halden/Sparebank 1 støtter «Magimysteriet" med 100.000,- og Sparebankstiftelsen DNB støtter med 120.000,-

Pengene skal først og fremst brukes til å dekke manus, musikk og musikkproduksjon samt at det skal bl.a lages musikkvideo, scenografi og skaffes til veie kostymer til 150 skuespillere.

Det er også 2 profesjonelle skuespillere med i musikalen, dette offentliggjøres i juni.

Representanter fra begge stiftelsene Kjell Hagen fra Sparebank 1 og Veronica Olsen fra DNB møtte Villekulla på hver sin øvelse onsdag 11 mai og de høstet begge applaus og stor takknemlighet fra elevene.

Les mer om det på Sarpsborg24.

Kjell Hagen fra Sparebankstiftelsen Halden Sparebank1 Østfold, her sammen med Villekulla ungdomsteater "Lotta-partiet".

Veronica Olsen fra Sparebankstiftelsen DNB sammen med Barneteateret "Rakkerungene".

Anna, Eva og Emilie med en stor og fin sjekk.

Sist redigert mandag, 13 juni 2016 09:43