torsdag, 30 mai 2024 09:43

Markus rørt til tårer av overrekkelse.

Markus Rosså (18) mottok årets Villekullastipend.

Onsdag kveld var det duket for to «Showstoppers»-forestillinger med Villekulla på Sarpsborg scene, og på den siste forestillingen ble både pensjonister og stipendvinner hedret.

«Når man er ferdig på videregående blir automatisk elevene pensjonist og må fly videre. Det er vemodig og rart men allikevel en fin seremoni, samtidig som det åpner opp plass til nye unge spirer som står på den lange ventelisten. Men det er ingen tvil om at det er mange tårer knyttet til denne dagen. Man blir en sammensveiset gjeng og det er alltid trist når noen forlater redet. Denne sommeren er det hele 11 pensjonister og de ble hedret med gave og gode ord»

Mest spenning er det allikevel knyttet til hvem som i år skulle motta Villekullastipendet, når det skulle deles ut av Frida Helene Hansen og Malin Schavenius.

Stipendet har vært delt ut 12 ganger og tidligere mottagere er blant andre Ulrikke Brandstorp og Ingeborg Walther.

«Villekulla har som formål å være en foregangsfigur innenfor musikal og talentutvikling og vi ønsker derfor å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer. Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har bemerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvikling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 5000,-«

Vinneren i år ble 18 år gamle Markus Rosså som var rørt til tårer over utmerkelsen foran handrevis av pulikummmere. Markus har gått på Villekulla siden han var 8 år gammel og fulgt vårt talentutviklingsprogram siden starten. «Vi har utrolig mange talenter i stallen, og noen ganger lurer jeg på om det er noe i drikkevannet i Østfold som gjør det. Elvene har en enorm dedikasjon til faget og bruker utrolig mye tid på det som i utgangspunktet er fritidsaktiviteten ders. Markus har utmerket seg fra første stund og har en arbeidskapasitet utenom det vanlige. Når man tillegger en god dose talent i  som han har forvaltet på beste vis, så er det bare å ta av seg hatten for hvor langt han allerede er i utviklingen bare 18 år gammel. Jeg er ikke overrasket over at han er en ettertraktet skuespiller allerede for både regissører og filmprodusenter»

Dette sier Juryen om Markus Rosså (18 år)
Årets stipendvinner har innehatt et stort talent fra ung alder og har forvaltet talentet sitt opp igjennom årene ved først og fremst å være dedikert og hardtarbeidende.
Eleven har i løpet av årene på Villekulla vært engasjert ved en rekke andre institusjoner, men har allikevel ekstremt lite fravær hos oss og det er beundringsverdig hvordan han har prioritert å få kabalen til å gå opp.

Han har et stort talent innfor drama, og har en egen evne til å sette seg inn i arbeidet sitt være seg rolletolkninger, tekstforståelse eller innøving av replikker og kommer alltid godt forberedt. Han er troverdig, dedikert og har en kjærlighet til skuespillerfaget som vi bare kan ta av oss hatten for. Det er ikke overraskende at han i ung alder har vært en ettertraktet skuespiller både for filmprodusenter og regissører.

I tillegg er han en habil sanger, er musikalsk og har god intonasjon og lærer seg raskt harmonier, og som om ikke det var nok er han en av de sterkeste danserne vi har hatt på guttesiden. Han er sterk, fleksibel og dynamisk og lærer koreografier raskt.

Eleven som mottar stipendet i 2024 er en mange av de yngre har sett opp til i flere år allerede, og han deler ofte av sin erfaring. Han er vennlig, men tydelig ovenfor sine medelever og formidler på den måten at er man på øvelse så er man der for å øve og lære noe.

Eleven går siste året på musikklinjen på Greåker og har vært elev på Villekulla i 10 år og fulgt vårt talentutviklingsprogram. Han har hatt en rekke roller i våre oppsetninger som blant annet «Sindre» i Magimysteriet, «Doody» i Grease, «Iver» i Marens jul, «Rooster» i Annie, «Troy» i High School musical, «Max Detweiler» i Sound of music og sist så vi han som «Zach» og «Paul» i Chorus Line.  

Og hvis du synes du kjenner igjen Markus så stemmer nok det, for han har blant annet spilt «Adrian» i Klassen på NRK i flere år og var sist å se som «Håkon» i NRK´s julekalender Snøfall 2.


Frida Helene Hansen, Markus Rosså og Malin Schavenius.


Pensjonistene: Mathilde Guldrbadsen Hamre, Oliver Aagaard Bredholt, Charlotte Løve Berg, Rebecca Skjelin, Marte Vister Halvorsen,  Markus Rosså, Mina Sommer Olsen, Anna Mathea Meland og Blerta Rama. 
Marikken Christensen og Mathea Johannessen var ikke tilstede da bildet ble tatt

Sist redigert torsdag, 30 mai 2024 11:09