onsdag, 03 april 2024 09:56

Oliver Twist!

20-24 november på Sarpsborg scene

OLIVER!

av Lionel Bart. Oversatt av Harald Tusberg

Den populære familiemusikalen OLIVER! har gått sin seiersgang verden over, og nå står endelig Sarpsborg scene for tur.
Et stort ensemble bestående av musikalspirer og profesjonelle skuespillere vil levendegjøre Charles Dickens tidløse karakterer i historien om fattiggutten Oliver og hans vei gjennom et ubarmhjertig rått og skremmende 1800-talls London.

Oliver treffer Luringen "Dodger" som inviterer ham inn i varmen og lar ham bli kjent med forbryterkongen Fagin og hans gjeng med kriminelle unggutter. Han lærer seg reglene som gjelder i det harde livet på gata, men gir aldri slipp på drømmen om å finne igjen sin familie.

Historien om Oliver lar oss bli kjent med de svakeste i samfunnet, de som befinner seg nederst på den sosiale rangstigen. Men selv om det er tilfeldigheter som har ført til deres liv i fattigdom, står de opp mot umoral og kjemper for gode verdier.

OLIVER! er basert på Charles Dickens klassiske fortelling Oliver Twist og byr på uforglemmelige musikalske numre. Musikalen hadde urpremiere i West End i 1960, og har senere blitt spilt på scener verden over og vunnet en rekke priser. I 1968 ble musikalen filmet og vant blant annet hele syv Oscar-statuetter.

Forbryterkongen "Fagin" spilles av Dag Brandth, Fattighusets tyrann "Herr Bumble" av Knut Erik Rønne mens resten av rollene gestaltes av Villekullas musikalspirer.

Regi og koreografi: Malin Schavenius
Koreograf og regiassistent: Frida Helene Hansen

Forestillingene spilles 20-24 november på Sarpsborg scene.

Sist redigert onsdag, 03 april 2024 10:10