fredag, 31 mars 2023 07:33

Villekullastipendet 2023

10 års-jubileum og 2 vinnere.

VILLEKULLASTIPENDET 2023.

Stipendet har vært delt ut 10 ganger og tidligere mottagere er Frida Helene Hansen, Ulrikke Brandstorp, Ingeborg Walther, Tuva Fronth Andersen, Tinius Gustavsen, Oda Oliversen, Marie Guldteig, Sondre Lyngmo, Aurora Reed Jenssen og Tuva Grandahl Nilsen.

Villekulla har som formål å være en foregangsfigur innenfor musikal og talentutvikling og vi ønsker derfor å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer. 

Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvikling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. 

Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 4000,-.

Eleven som mottar stipendet i år har først og fremst stemmen som sitt sterkeste instrument. Han har et stort talent innfor sang, men han har også evnen til å jobbe med instrumentet sitt og på den måten er sangen hans i stadig utvikling. Han er musikalsk, har god intonasjon, en fantastisk klang og er særlig sterk på stemmeinnstudering.
Han er alltid vennlig mot sine medelever, alltid blid og god til å ta vare på de som er yngre enn seg. Han har også brukt tiden sin på Villekulla til å lære medelever å innstudere stemmer og er en stor ressurs og ikke minst et stort forbilde på det området.
I tillegg har han sterk formidlingsevne, og er særlig god til å levere replikker naturlig og troverdig.
Eleven går siste året på musikklinjen på Greåker og har vært elev på Villekulla i 8 år og fulgt vårt talentutviklingsprogram. Han har hatt en rekke roller i våre oppsetninger som blant annet «Roger» i Grease, «Thomas» i Marens jul, «Drake/Bert Healey» i Annie og i dag hadde han sin aller første hovedrolle som «Troy» i High School musical. I tillegg er han en av 2 sangere som har fått plass på Norges Musikkhøyskole til høsten.
Det er vel da ingen hemmelighet at i år går stipendet til Sverrre Saugstad Bendiksen.

Vi ønsker å gratulere Sverre Saugstad Bendiksen med årets Villekullastipend og samtidig takke for alle de årene han har vært hos oss på Villekulla. Vi ønsker deg lykke til videre med både studier og karriere.

Men….

I år feirer Villekullastipendet 10 år og for å feire jubileet så har vi ikke bare 1 men 2 vinnere:

Eleven som også mottar stipendet har vist et særlig engasjement innenfor musikalfaget i flere år. Han er en stor gledesspræder, et talent innenfor de 3 disiplinene sang, dans og drama og aldri redd for å begi seg ut på vanskelige oppgaver. Han er særlig god på å jobbe iherdig til tonen, bevegelsen eller følelsen som kreves sitter før han skal utøve den, og er samtidig ikke redd for å feile foran andre. Dette gjør at takhøyden for å våge blir enda større blant våre elever. Han er samtidig vennlig, ryddig og alltid tilstede. Han er et arbeidsjern uten sidestykke, og med den evnen, i tillegg til talentet er vi ganske sikre på at kommer til å ta han langt!
Eleven er født i 2005 men går allikevel siste året på videregående, hvilket tilsier at han må bli Villekullapensjonist et år før tiden og da etter endt semester. Han har vært elev på Villekulla i  6 år og fulgt vårt talentutviklingsprogram. Han har hatt en rekke roller i våre oppsetninger som blant annet «Roger» i Grease, «Iver» i «Marens Jul»,  Hanan i «Annie» og nå både «Chad» og «Ryan» i High School musical. Han har i tillegg kommet inn på Bårdar og er videre til 2. prøve på ballettakademiet i Gøteborg.
I år går stipendet til Fredrik Asvard Olsen.
Vi ønsker å gratulere Fredrik Asvard Olsen med årets Villekullastipend og samtidig takke for alle de årene han har vært hos oss på Villekulla.
Vi ønsker deg lykke til videre med både studier og karriere.

Les mer om selve overrekkelsen i Sarpsborg Arbeiderblad.

Fredrik Asvard Olsen (18 år) og Sverre Bendiksen Saugstad (18 år)

Foto: Vetle Granath Magelssen/SA

Foto: Vetle Granath Magelssen/SA

Nedenfor noen tilbakeblikk fra et langt Villekullaliv. Foto: Line Margrethe Martinsen.

 

Sist redigert fredag, 31 mars 2023 08:14