onsdag, 10 august 2022 09:11

Årets musikalartist til Villekullas ANNIE.

Sanne Kvitnes blir MISS HANNIGAN!

 I 2015 satte Villekulla publikumsrekord på Sarpsborg Scene når ANNIE spilte for fulle hus. I november 2022 er den rørende historien om barnehjems-jenta Annie endelig tilbake.
«Jeg har et veldig nært forhold til forestillingen selv, og har spilt eller regissert den hele 7 ganger så man kan trygt si at dette er en av mine absolutte favorittmusikaler. I tillegg er vi så heldige å ha med oss Sparebankstiftelsen Halden (Sparebank 1) med på laget som støtter Villekulla med hele 200.000 kroner. Det gjør det mulig for oss å opprettholde et høyt nivå på våre musikalproduksjoner og målet er at man ikke nødvendigvis må kjenne en på scenen for å sitte i salen. Sparebankstiftelsen Halden har støttet Villekulla i mange år og vi er enormt takknemlige for disse bidragene, sier regissør og produsent Malin Schavenius»

I tillegg er det veldig stas å kunne offentliggjøre at Sanne Kvitnes, som nylig ble kåret til «Årets musikalartist», skal spille den onde barnehjemsbestyreren «Miss Hannigan» når 200 Villekullaspirer, hunder, levende orkester og profesjonelle skuespillere inntar Sarpsborg scene i november.

Sanne Kvitnes jobber som skuespiller, sanger og tekstforfatter og har tidligere medvirket i blant annet Den Hvite Dame, Sound of Music ved Folketeateret og i 2020 gjorde hun brakdebut i Chess på samme teater, i rollen som Florence – som hun returnerer til høsten 2022.

I tillegg skal Hans Petter Moen gestalte milliardæren, Mr Warbucks. Han er blant annet kjent fra det populære barnetv-programmet «Skrimmel skrammel» som gikk på NRK. Hans Petter er opprinnelig fra Askim men er bosatt i Sarpsborg og har i tillegg til barne-tv suksess en lang fartstid i musikalbransjen og har spilt en rekke større roller på de nasjonale teaterscener.

«Villekulla har ved hver produksjon med seg en eller to profesjonell skuespiller til å gestalte noen av voksenrollene, og vi ser gang på gang hvor stas dette er for de små musikalspirene våre. Vi jobber lenge med denne voksen-castingen, for det er viktig at disse inspiratorene som kommer utenfra også har mer enn bare kvalitet på det sceniske de leverer. Det er viktig at de kan jobbe med barn og ungdommer og at de selv er klar over hvor stor påvirkningskraft de har. De unge musikalspirene ser opp til disse skuespillerne og for mange er det deres aller første møte med det profesjonelle, sier Schavenius»

Annie spilles av Villekullas Tomine Sjåland (11 år) og Leah Louise Borgen-Johansen (12 år). Sistnevnte spiller også rollen som «Lavendel» i musikalen «Matilda» som snart har premiere på Folketeateret.

Forestillingen Annie blir av mange sett på som en perfekt musikal bestående av intriger og farer, tristhet og glede, sentimentalitet og humor. For ikke å glemme med den modige og sjarmerende jenta Annie i spissen.

Historien om Annie som prøver å flykte fra barnehjemmet strengt bestyrt av Miss Hannigan er kjent for flere generasjoner. Forestillingen hadde urpremiere på Broadway i 1977 og har siden blitt filmatisert flere ganger. Handlingen skjer på 1930-tallet i USA.

Vi gleder oss til å fylle Sarpsborg scene med store, energifylte numre, fantastisk scenografi, masse spenning, sjarmerende musikalspirer og hjertevarmende øyeblikk. 

I tillegg kan du oppleve et stort orkester under ledelse av Frank Brodahl, 230 musikalspirer og levende hunder på scenen.

Regi og koreografi: Malin Schavenius
Koreograf og regiass.: Frida Helene Hansen
Kapellmester: Frank Brodahl

Spilles fra 23-27 november på Sarpsborg scene.

Billetter slippes 1 september.


Foto: Thomas Andersen, Viken Foto.