torsdag, 12 mai 2022 07:25

Villekullastipendet 2022.

Tuva (18) fikk Villekullastipendet 2022.

11 og 12 mai hadde Villekulla "Showstoppers"-forestilling på Sarpsborg Scene, og Villekullastipendet ble utdelt for tiende gang.
Tidligere mottagere er Frida Helene Hansen, Ulrikke Brandstorp, Ingeborg Walther, Tuva Fronth Andersen, Tinius Gustavsen, Oda Oliversen, Marie Guldteig, Sondre Lyngmo og Aurora Reed Jenssen.

Om stipendet:
Villekulla har som formål å være en foregangsfigur innenfor musikal og talentutvikling og vi ønsker derfor å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer. 
Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvikling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. 

Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 4000,-.

Eleven som mottar stipendet i år har vist et særlig engasjement innenfor musikalfaget i flere år. Hun har et naturlig talent, men er allikevel aldri redd for å begi seg ut på oppgaver som er vanskelige. Hun er eksepsjonelt god på å jobbe iherdig til tonen, bevegelsen eller følelsen som kreves sitter før hun skal utøve den. Den evnen hun har til ikke å gi seg selv om det butter, er noe som har vært enormt berikende å ha i stallen i Villekullasammenheng, særlig for de yngre som ser opp til elever som henne. De lærer at det å prøve og feile foran andre er helt i orden og noe som gjør at takhøyden for å våge blir enda større.
Eleven går siste året på musikklinjen på Greåker og har vært elev på Villekulla i 8 år og fulgt vårt talentutviklingsprogram. Hun har hatt en rekke roller i våre oppsetninger som blant annet «Sonja» i «Reisen til Julestjernen», «Rizzo» i Grease og «Maren Juel» i «Marens Jul».
Ifølge juryen er hun er en typisk Villelkullaèr, hun har jobbet standhaftig med musikalfaget og har hatt en enorm progresjon. Hun er et arbeidsjern og en stor ressurs blant sine medelever. Hun har også den siste tiden stått for stemmeinnstudering i forbindelse med forestillinger, og i tillegg til å være en god musikalartist er hun er flink til å drive frem andre slik at de også presterer.
Hun er et stort talent innenfor sang. Hun mestrer ulike sjangre meget godt og er meget sterk i musikalsjangeren. Hun har også jobbet hardt med dansen i flere år, og har blitt en habil danser.  Formidlingsmessig jobber hun detaljert og nøye og rollene hun begir seg ut på er godt gjennomarbeidet, noe som er sjeldent i så ung alder.

I år går stipendet til Tuva Grandahl Nilsen.

Vi ønsker å gratulere Tuva Grandhal Nilsen med årets Villekullastipend og samtidig takke for alle de årene hun har vært hos oss på Villekulla. Vi ønsker deg lykke til videre med både studier og karriere.

Bildet under er hentet fra Tuvas solonummer "Model Behavior" fra musikalen "Women on the verge of a nervous Breakdown"

Foto: John Johansen/SA

Les mer om utdelingen av stipendet her eller se bilder fra Showstoppers her.

Sist redigert torsdag, 12 mai 2022 07:37