tirsdag, 31 august 2021 08:30

Villekulla

Villekullahøsten er igang.

Det er ingen tvil om at det er stor glede blant Villekullaelevene når vi nå endelig er i gang med øvelser etter en lang sommerferie, og FOR et Villekullaår vi har i vente.  Om bare 3 måneder har vi premiere på en splitter ny familiemusikal inspirert av vår egen lokalhistorie, i april er det duket for en energisk ungdomsmusikal og før sommeren skal talentutviklingspartiet ha premiere på en forestilling om psykisk helse skrevet av vår egen eleve, Celina Larsen. Mer info om dette kommer snart!

I tillegg skal det produseres YouTube-videoer, vi skal underholde flere steder i Viken og vi skal først og fremst være sammen; Øve, le, terpe på det samme igjen og igjen, leke og ha det moro. 

Kort om Villekulla:

 • Vi har 285 eleverplasser fordelt på 235 elever, hvorav samtlige partier er rettet mot musikalfaget. Vi er en del av Sarpsborg Kulturskole og har eksistert i snart 11 år. Vi har 11 partier og våre elever er fra 5-19 år. Vi har et tilbud innenfor musikaldans hvor vi tar inn elever helt opp til 30 år, og her kan man melde seg på nærmest som en "drop-in", altså for kortere perioder. Dette for å gi de med musikalutdannelse bosatt i området ukentlig trening.
  Vi har 300 elever på venteliste. Ventelisten er barn i alle aldre, men mange setter seg opp på venteliste lenge før de er gamle nok til å starte. Vi tar inn minst 35 nye elever i fra ventelisten i januar hvert år, og da tas det inn etter hvilke årskull/partier som har ledig kapasitet. I tillegg arrangerer vi årlig en åpen audition for elever fra 12-17 år, for de på venteliste som er ekstra engasjerte.

 • Vi har egen kleskolleksjon som du kan ta en titt på her.

 • Vi har egen Youtubekanal med musikkvideoer som allerede er sett av 350.000.

 • Vi er ofte å se på Tv 2 programmet "Allsang på grensen". Der har vi deltatt 9 ganger de siste 4 årene.

 • Mange av våre elever som ukentlig er på øvelser har også engasjement på nasjonale teatre, dubber eller er å se på Tv. Les mer om disse elevene her.

 • Blant våre tidligere elever er stjerneskuddene Ulrikke Brandstorp og Ingeborg Walther og det er mange av våre tidligere elever som studerer til å bli musikalartist.

 • Vi øver ukentlig i nyoppussede lokaler på Kulturskolen i Sarpsborg og spiller våre største produksjoner på Sarpsborg Scene.

 • Det er Frida Helene Hansen og Malin Schavenius som sammen eller hver for seg underviser i samtlige fag på Villekulla. Begge er utdannet musikalskuespillere og har lang erfaring.  Foto: Tobias Nordli, Mats Duan, Thomas Andersen og Line M. Martinsen.
Sist redigert tirsdag, 31 august 2021 10:03