torsdag, 03 juni 2021 20:57

Villekullastipend og konsertforestilling.

Mottaker av Villekullastipendet 2021.

Etter måneder med nedstengning var det en fryd for musikalspirene på Villekullas talentutvikingsprogram å få spille for et publikum igjen.

Etter flere sene kvelder med øvelser midt under elevenes eksamensperiode var det duket for premiere på "sing alone" - en konsertforestilling på Glenghuset torsdag 3 juni. Talentene strålte om kapp med sola denne varme junidagen, og her kan du se bilder fra forestillingen.

Samme kveld ble også årets Villekullastipend delt ut. Du kan lese mer om dette her. Stipendet har vært delt ut 8 ganger tidligere og blant tidligere mottakere er Frida Helene Hansen, Ulrikke Brandstorp og Ingeborg Walther. 

Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvikling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. 

Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 4000,-

I år var det, om mulig enda vanskeligere enn tidligere, å velge mellom kandidatene som har utmerket seg. Og vi var inne på tanken om å dele stipendet opp i 4, men fant raskt ut av problemet antageligvis ikke ble noe mindre i årene fremover og konkluderte med at det var best å hode seg til en vinner.

Årets Vinner er Aurora Reed-Jenssen, her er begrunnelsen:

Aurora går siste året på musikklinjen på Greåker og har vært elev på Villekulla i 7 år og fulgt vårt talentutviklingsprogram.

Hun er kanskje den mest hardtarbeidene vi har hatt til nå og har vist enormt engasjement innenfor musikalfaget i mange år og har jobbet målrettet siden hun startet opp hos oss. Hun har hatt en rekke roller i våre oppsetninger som blant annet «Pepper» i Annie, «Petrine» i «Reisen til Julestjernen», «Mabel i «Fame» og sist men ikke minst «Rizzo» i Grease.
Hun har vært med i flere profesjonelle oppsetninger som «Annie» på Folketeatret, «Den Hvite dame» og er også å se i «Olav den heldige» i sommer før hun reiser utenlands.
De første årene på Villekulla (før hun flyttet til Fredrikstad) pendlet hun Koster- Sarpsborg flere ganger i uken for å delta på øvelser, og hadde aldri fravær.
Ifølge juryen er hun er en typisk Villelkullaèr, hun har jobbet standhaftig med musikalfaget og har hatt en enorm progresjon. Hun er ydmyk, varm, lett å bli glad i og en stor ressurs blant sine medelever. Hun har også opp igjennom årenes løp hjulpet til og hatt yngre elever på Villekulla og er et stort forbilde.

Aurora er et stort talent innenfor sang. Hun mestrer flere ulike sjangre meget godt og er ekstremt sterk i musikalsjangeren og til tross for sin unge alder er hun god på å formidle. Hun har en ekstraordinær tilstedeværelse på scenen, og kan sette seg inn roller raskt. Hun har også jobbet hardt med dansen i flere år, og er nå å betrakte som en «TT»; altså en «Triple threat» i musikalfaget og vi tør å spå at hun kommer til å bli en farlig konkurrent for allerede etablerte musikalskuespillere ved fremtidige auditions inn og utland.  

Det er også veldig gledelig og ikke minst fortjent at hun har kommet igjennom nåløyet hos flere musikalstudier i både Sverige og England og valget falt tilslutt på Balettakademiens musikalutbildning i Göteborg.

Vi ønsker å gratulere Aurora Reed-Jenssen med årets Villekullastipend og samtidig takke for alle de årene hun har tilbrakt på Villekulla. Vi ønsker henne lykke til videre med både studier og karriere.

Alle foto: John Johansen, Sarpsborg Arbeiderblad.


 

Sist redigert torsdag, 03 juni 2021 21:29