tirsdag, 12 januar 2021 09:40

Villekulla 10 år.

10 år med VILLEKULLA.

Tenk at det er 10 år siden vi hadde vår aller første øvelse med Villekulla. Med 40 små musikalspirer som satt som tente lys i ring når vårt aller første opprop ble gjort.
Hele historien startet bare noen måneder tidligere med en telefon fra en far som ikke hadde noe teatertilbud til sin datter. Han lurte på om ikke jeg kunne starte et musikalteater i Sarpsborg, noe jeg åpenbart må ha oppfattet som en god ide. For som sagt, så gjort.
Etter offentliggjøring sto ikke telefonen stille og det var påmeldinger til og med på julaften, og venteliste på teateret ble et faktum før vi i det hele tatt hadde begynt.

Den telefonsamtalen endret med andre ord mye. Fra å være artist og musikalskuespiller på heltid, skulle jeg i tillegg utdanne små musikalspirer hver onsdag.
Hver onsdag ble til «flere ganger i uken» og 40 elever ble til 235.
10 år senere, er det enormt mye å se tilbake på og mye å ta innover seg. Det er gode samarbeid med kollegaer jeg har vært så heldig å ha opp igjennom årene som Linda, Hege, Henrik, Gisle, Frida og Line. Dere har vært og er en enorm støtte og inspirasjon. Fantastiske foreldre, og gode samarbeidspartnere som blant annet Sparebankstiftelsen Halden, Sarpsborg Kulturskole og Kalnes Eiendom. Etter 10 år er det alt for mange å takke spesielt, men en ekstra takk må sendes «scenearbeidernes» vei, som har vært hos oss i alle disse årene og som er noen av de aller fineste menneskene jeg vet om. De jobber dag og natt, time etter time på dugnad for å få forestillingene til Villekulla opp og stå. Uten dere hadde Villekulla sett skikkelig stusselig ut.

Men aller mest må jeg takke alle elevene som har vært innenfor Villekullas 4 vegger disse årene. Alt fra den sjenerte elevene som helst vil stå bakerst og bare være noe sammen med mange andre, til den med masse energi som knapt kan stå rolig på den plassen den har fått tildelt, til den som vil stå fremst og bli noe innenfor faget. Det er summen av disse elevene som gjør at hverdagen til tider kan bli direkte magisk og at alle våkenetter med logistikk, rollefordeling og koronatrøbbel er verdt det.

Jeg synes kanskje noe av det viktigste er å utvikle disse små spirene til trygge mennesker, enten de skal bruke det på eller av scenen. La de få oppleve gleden ved å skape noe sammen og ha det gøy på øvelse. Samtidig som de skal lære noe, utvikle seg og være disiplinerte.

Så tusen takk for alle magiske øyeblikk dere skaper, for kjærlighetene dere gir og for omsorgen dere viser for hverandre. Jeg er så utrolig stolt av hver eneste en, både nåværende og tidligere elever og gleder meg alltid til å møte nye spirer og lære meg nye navn.

Tusen takk til alle som har vært med på reisen så langt. Jeg er enormt takknemlig og føler meg veldig heldig.

Varme klemmer fra Malin

Les også artikkelen Sarpsborg Arbeiderblad har om Villekullas 10-årsjubileum.

Sist redigert torsdag, 14 januar 2021 09:44