fredag, 21 august 2020 06:36

Nora fra Villekulla til Det Norske Teatret

Spiller i "Bienes Historie".


Det er ikke mange 9-åringer som kan skilte med jobb på Det Norske Teatret, men etter flere auditionrunder stakk Nora Sandell Lauritzen fra Villekulla av med en av rollene til «Bienes Historie».
Hun har knapt rukket å fylle 9 år og er fortsatt for ung til å følge Villekullas talentutviklingsprogram, men det stoppet ikke Nora fra å melde seg på audition til et av Norges største teatre. Før rollen var hennes måtte hun både synge inn en videotape samt synge live for en jury, men det var en stolt og glad jente som tidlig i sommer fikk vite at hele høsten skal tilbringes i hovedstaden.

Nora, som er fra Sarpsborg, er en del av ensemblet og søskenflokken Savage, som er en engelsk familie fra 1850-årene. Nora er en av i alt 26 barn som er fordelt på 2 lag. Forestillingen får urpremiere 5 September på Det Norske teatret og ungjenta har allerede øvd i flere uker. «Bienes historie» er basert på romanen til forfatter Maja Lunde. Boken høstet strålende kritikker når den kom i 2015 og rettet enormt fokus mot hvilke konsekvenser vår livsførsel vil føre med seg. Forestillingen spilles i første omgang frem til 19 november. Grunnet Covid-19 er det kun 200 billetter til hver forestilling og mange av forestillingene er allerede utsolgt, men flere av forestillingene vil bli livestreamet slik at man kan se det fra egen stue.

Det er hardt program frem mot premiere, men hver mandag går hun allikevel på Villekulla-øvelse og der har hun gått siden hun var bare 5 år gammel. Med Villekulla har hun i løpet av sommeren rukket å være en av solistene under musikkvideoen «Attention» som allerede har blitt sett av over 70.000 og hun har deltatt i «Allsang på Grensen» sammen med flere fra medelever.
«Jeg underviser Nora på øvelse hver mandag og har også hatt henne med både i studio, under musikkvideoinnspilling og ikke minst på Tv-produksjon. Hun er en dedikert ung jente, med en klar og nydelig stemme, som i tillegg vet hva hun vil. Det er i tillegg utrolig flott at Det Norske teatret gir så unge barn fra hele landet mulighet til høste slik erfaring ved et av våre flotteste teatre.
Jeg er sikker på at Nora vil stortrives og ikke minst gjøre en god figur på scenen, og vi er selvfølgelig veldig stolte av henne, sier Malin Schavenius - daglig leder for Villekulla»

Foto: Det Norske Teatret.