torsdag, 30 april 2020 07:57

Årets vinner av Villekullastipendet 2020.

Villekullatipendet 2020 går til Sondre Lyngmo (18 år)

Foto: Vetle Granath Magelssen, Sarpsborg Arbeiderblad.

Stipendet har vært delt ut 7 ganger tidligere: Tidligere mottagere er Frida Helene Hansen, Ulrikke Brandstorp, Ingeborg Walther, Tuva Fronth Andersen, Tinius Gustavsen, Oda Oliversen og Marie Guldteig.

Villekulla har som formål å være en foregangsfigur innenfor musikal og talentutvikling og vi ønsker derfor å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer. 

Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvikling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. 

Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 4000,-.


I år går stipendet til Sondre Lyngmo. Han går siste året på musikklinjen på Greaåker og har vært elev hos Villekulla i 7 år.
Ifølge juryen er han er en typisk Villelkullaèr, har jobbet standhaftig med musikalfaget og har hatt en enorm progresjon. Han er ydmyk, lett å bli glad i og har en egen evne til å få mennesker rundt seg til å følge seg inkludert. Han hjelper ofte til med de yngre elevene og er et godt forbilde for mange.

Sondre er et talent innenfor sang og til tross for sin unge alder er han allerede en lovende skuespiller og formidler og viser også at han mestrer dansen.  I Villekullas regi har han blant annet hatt rollen som Ole i  ”Reisen til Julestjernen”, Hanan i «Annie» og Schlomo i ”Fame. Akkurat nå, mens vi står her, skulle han hatt din første hovedrolledebut i Villekullaregi med «Grease» og publikum kunne ha gledet seg stort. Slik ble det dessverre ikke, da forestillingen må utsettes til mai 2021 på grunn av Covid-19 viruset. 

Det er også veldig gledelig og ikke minst fortjent at han har kommet igjennom nåløyet på Musikkteaterhøyskolen og starter studier der til høsten. Men selv om han da har startet på musikalstudier i Oslo neste år så håper vi å se han som «Danny» med Villekulla i mai 2021.

Vi ønsker å gratulere Sondre Lyngmo med årets Villekullastipend og samtidig takke for alle de årene han har tilbrakt på Villekulla. Vi ønsker han lykke til videre med både studier og karriere.

Se video av Sondre som blir overrasket av Ingeborg Wlther, Malin Schavenius og Sarpsborg Arbeiderblad her.

Foto: Line M. Martinsen

 

 

Sist redigert torsdag, 30 april 2020 09:45