onsdag, 25 mars 2020 10:00

NY musikal fra Villekulla.

Denne hemmeligheten har vi holdt på i over et år.

HVILKEN HEMMELIGHET?
Jo, 18 november 2020, kan du nemlig oppleve en forestilling på Sarpsborg Scene du aldri før har sett maken til. Da blir det urpremiere på familiemusikalen «MARENS JUL». Musikalen er spesialskrevet til Villekulla og skal først og fremst inneha Villekullas unge musikalspirer på rollelisten, men det blir også profesjonelle skuespillere i noen av rollene.

Her kan du se et foreløpig design laget av Line M. Martinsen.HVEM HAR SKREVET DEN?
Manuset er skrevet av Knut Erik Rønne og musikken er av Jonas Groth. 

På bildet under ser du forfatter av «Marens Jul», Knut Erik Rønne, i aksjon som skuespiller i Villekullas tidligere musikal Magismysteriet. Hans rollefigur var pussig nok, særdeles opptatt av antibac. Her sammen med Tinius Gustavsen.


Foto: Vetle Granath Magelssen

HVA HANDLER DEN OM?
«Det er desember og det nærmer seg den årlige, berømte julefesten på Hafslund hovedgård. På uforklarlig vis har Sarpsborg-koret Allegro blitt valgt ut til å underholde på festen. For Maren, ett av kormedlemmene, er det ekstra viktig å komme til Hafslund. Men når hun kommer dit, får hun en følelse av at menneskene ikke er helt alene der.»
«Marens Jul»  er en historie om samhold og utenforskap, om overnaturlighet og mystikk, humor og kjærlighet, blandet med Sarpsborgs egne, rike herregårdshistorie. Vi gleder oss veldig til å dykke inn i denne forestillingen. Det er veldig spennende å produsere noe som aldri har vært satt opp tidligere, hvor vi har helt frie tøyler. Knut Erik Rønne har skrevet en spennende og humoristisk historie med et innholdsrikt persongalleri og Jonas Groth har skapt sanger som gir oss gåsehud. Jeg vet det er mye mystikk rundt kvinneskikkelsen Maren Juel som var godseier på Hafslund Hovedgård og levde fra 1749 til 1815. Jeg har lenge hatt en ide om å lage noe rundt henne, og nå blir det en stor produksjon jeg gleder meg enormt til å ta fatt på.

ER DET FLERE NYHETER?
Ja, for en tid tilbake fikk vi en beskjed fra Sparebankstiftelsen Halden (Sparebank 1) om at de støtter Villekulla med hele 250.000 kroner for å gjennomføre den nyskrevne musikalen «Marens Jul» og ungdomsforestillingen «Grease». Denne mailen kom som en gledelig beskjed og jeg skal innrømme at tårene rant når jeg leste summen. Det betyr så enormt mye for oss i en slik sammenheng, og slike støttespillere gjør det mulig å realisere drømmer. Målet vårt er å skape store musikalproduksjoner for et bredt publikum, slik at man ikke nødvendigvis må dra til hovedstaden for å se familiemusikaler, og slike støttespillere gjør det mulig.

Vi håper og tror Sarpinger og Østfoldinger forøvrig kan glede seg over en stor musikalproduksjon med lokalt tilsnitt. Vi gleder oss til myndighetene og forholdene tilsier at det er trygt å samles igjen, men inntil videre øver alle hjemme på både sanger, historien og replikker.

Vi gleder oss veldig!

 

Sist redigert onsdag, 25 mars 2020 13:24