søndag, 16 februar 2020 11:33

Fra VILLEKULLA til EUROVISION!

Ulrikke Brandstorp vant Melodi Grand Prix 2020.

15 februar 2020 går Ulrikke, tidligere Villekullaelev, av med seieren i Melodi Grand Prix med sangen "Attention". Sangen er skrevet av Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland og Ulrikke selv.
Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg er 24 år men har en CV ikke mange på hennes alder kan matche. Fra oppstarten på Villekulla frem til i dag er det intet mindre enn imponerende å se hva den unge damen har utrettet. Det har vært The Voice, Melodi Grand Prix, eget plateselskap, Stjernekamp, Allsang-suksess og nå vinner av den norske Melodi Grand Prix finalen 2020.

Villekulla hadde sin første øvelse i 2011 og når ungdomsteateret til Villekulla så dagens lys var Ulrikke Brandstorp (15 år) en av musikal-elevene. Hun fikk også innpass på vårt aller første talentutviklingsprogram for elever med særlig interesse innenfor faget.
Tidligere hadde hun vært elev hos Masken Barneteater. Ulrikke utmerket seg både på og bak scenen og fikk raskt store roller.


Den første forestillingen Villekulla satte opp var Pippi Langstrømpe (2012) og hovedrollen som den viltre rødtoppen med bein i nesa var det unge Ulrikke og Frida Helene Hansen som delte. Jentene ble til store forbilder for de yngste musikalelevene og er to navn det fremdeles snakkes varmt om.


Foto: Mads Duan

Etter Pippi Langstrømpe var det duket for hovedrollen som ”Maria” i musikalen ”Sound of music” (2013) for Ulrikke, for deretter å spille den gode heksa fra Nord i ”Trollmannen fra Oz” (2014)

I Villekulla må man pensjonere seg idet man avslutter siste året på videregående og Ulrikke avsluttet musikklinja på Kirkeparken VGS med toppkarakter i sang, og som kronen på verket vble hun tildelt Villekullastipendet (2014).

Ulrikke har utrettet mye mer på Vilekulla enn hva disse linjene kunne fortelle. Hun har blant annet deltatt som solist på flere Villekulla-konserter senest sommeren 2019 unge "Kulås-kalas", innstudert unge lovende musikalelever som kommer etter henne og vært et stort forbilde for våre elever.

Kjære Ulrikke, vi ønsker deg lykke til videre i Eurovision Song Contest og er så vanvittig stolt av alt du er og gjør. Vi vet at dette har du jobbet så hardt for.
Du er et stort forbilde og en ledestjerne for alle de som kommer etter deg. Takk for alt du gir av deg selv til hele det norske folket.


The Voice


Melodi Grand Prix 2017 med låta "Places" - Foto Thomas Andersen


Stjernekamp 2018. Foto: Vetle Granath Magelssen

Vinneren av Melodi Grand Prix 2020- Ulrikke med låta "Attention".

 

Sist redigert søndag, 16 februar 2020 12:05