mandag, 06 januar 2020 22:28

Johan Osuldsen til Villekulla

Stjerneregissør Johan Osuldsen til Villekulla.

Johan har etablert seg som en av våre fremste regissører og koreografer av musikaler og show både for scene og TV. 2 uker i mars kommer han til Villekulla for å ha masterclass med talentpartiene.


Foto: Glomdalen

Johan er forfatteren bak boka "Musikalartist", har regissert en rekke musikaler, og figurerer både som komponist, tekstforfatter og oversetter. Hans siste hit var å koreografere "The book of Mormon" på Det Norske teateret som fikk strålende anmeldelser og er en av tidenes mest sette musikal i Norge. Han har også hatt regi på blant annet "Mamma Mia" og "We Will rock you" på Folketeateret. 

To mandager i mars gjester han Villekullas talentpartier når han skal ha Masterclass og innøving med "The Book of Mormon".

"Vi er veldig stolte over å få besøk av Osuldsen og gleder oss veldig til å ta et dypdykk i materiale sammen med han. Johan er en bauta i Norsk musikkteater og jeg er fristet til å kalle han en levende legende innenfor feltet. Johan ER musikkteater."

Talentutviklingspartiene til Villekulla er to partier. Elevene er mellom 10 og 14 år på musikal 1 og mellom 15 og 19 år på musikal 2. Elevene tas inn via en årlig audition.

Om Johan Osuldsen:

For scene har han hatt regi på Hellemyrsfolket ved DNS, koreografert forestillinger som, The Book of Mormon på Det Norske Teatret, Annie get your gun for Riksteatret og Peer Gynt for Agder Teater, og hatt både regi og koreografi for blant annet publikums- og kritikersuksessene, Company på den Nationale scene, Mamma Mia! og We will rock you på Folketeatret, It´s Showtime, ABBA –Thank You For The Music, og TV-produksjoner som Gullruten, Gullfisken, Amandaprisen, SpellemannsprisenMine damer og herrer, Ingrid Bjørnovs Piano Piano og Cheezy Keys’ populære serie Skrimmel-Skrammel for NRK Barne-TV, hvor han også skrev manus og bidro med nyskrevet musikk og sangtekster samt boken Bråkeboka, gitt ut av NRK Aktivum. Johan er mye brukt som manusforfatter til programledere, bl.a. NRK’s Verdens miljøverndag med Dennis Storhøi og Ingrid Bjørnov og den interskandinaviske sendingen Nordic music awards  – en samproduksjon mellom TV2, Svensk TV4 og Dansk TV2. Vinteren 2014 regisserer han Jason Robert Browns The last five years på Christiania Teater i Oslo.

Johan har pianoutdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt, danseutdannelse fra Greta Dahl Ballettskole og fra 1990-tallet ble han tatt under vingene til sin teatermentor Alexandra Myskova som lærte ham opp i skuespiller- og regifag. Han har også mellomfag i landskapsarkitektur fra Universitetet for miljø- og biovitenskap samt 3-åring utdannelse som kognitiv veileder/coach fra Iliana Akademiet i Oslo. De siste årene har han vært styremedlem i Norsk Sceneinstruktørforening, og fra 2017 leder i foreningen. Fra 80-tallet til midten av 90-tallet var han danser/musikalartist mens han parallelt regisserte, koreograferte, skrev musikk og tekst til frie grupper og større oppsetninger. I samarbeid med Bårdar Akademiet startet han Musikkteaterlinjen i 1996, var kunstnerisk leder i fem år og har senere vært leder av fagrådet og ansvarlig for fagplaner på musikkteaterlinjen. Han har regissert brorparten av musikkteaterlinjens eksamensforestillinger bl.a. ”Into the woods” og ”A little night music”. Osuldsen innehar tittelen Høyskolelektor i musikkteater, autorisert av Universitet i Gøteborg og Khio – Kunsthøgskolen i Oslo.


Foto: Charlotte Wiig. Aftenposten.

 

Sist redigert tirsdag, 07 januar 2020 15:05