torsdag, 10 oktober 2019 11:49

Hvis Gabriela fikk bestemme...

Gabriela bor i Sverige har 34 dyr og går på Villekulla!

Hun kommer trippende inn blid som en sol, hilser høflig i inngangen til teaterdøra før hun setter seg i ringen sammen med 40 andre musikalelever på Villekulla. Gabriela er bare 11 år, men har allerede mange historier å fortelle og har bodd i flere land.

«Jeg er født i Norge, men har bodd i Sverige siden jeg var 6 måneder gammel. Når jeg var 2 år flyttet vi til Mexico, men så ble lillebror Neo født og da flyttet vi hjem igjen. Ja, også har jeg bodd i U.S.A da. Men nå bor jeg i Sverige igjen, i Hälle rett ved Strømstad sier 11-åringen på flytende norsk.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Blir du ikke lei av å pendle?
Nei, jeg er vant til det. Jeg går på Steinerskolen på Rolvsøy også, så jeg er mye i Norge. Noen ganger får jeg være med venninner som bor i Sarpsborg hjem fra skolen og da blir det enda lettere når jeg skal på Villekulla. Jeg har også gått på sirkus og ridning og før gikk jeg på et teater i Fredrikstad som jeg ikke husker navnet på, men nå går jeg bare på Villekulla. Og det er vi i Villekulla glade for. Gabriela var en av 25 elever som fikk plass når Villekulla etablerte Krutt-partiet, et parti for barn som har stått lenge på venteliste. Nå har hun kommet over på barneteateret og Gabriela går på partiet som kaller seg «Rakkerungene».

Hva har du lyst til å jobbe med når du blir stor?
"Fotograf", kommer det raskt fra ungjenta, og titter nysgjerrig bort på alle lampene, skjermene og kameraene som Line Martinsen pakker opp for å forberede til en større photoshoot samme kveld. «Men jeg har lyst til å jobbe med teater også, sånn som de som ordner med rekvisitter og kostymer og alt det som skjer bak scenen. Og vet du hva? Vi skal sette opp Askepott med klassen i år, og da håper jeg kanskje jeg får spille Askepott eller en av stesøstrene. Kanskje mest en av stesøstrene, for de er kulest.»
Hvis du spør henne om favorittfarge og favorittrett kommer svarene før hun rekker å tenke seg om: «Turkis, pasta og Nugatti - men det siste får jeg ikke lov til å spise.»

Har du noen hjertesaker du bryr deg ekstra mye om?
«Ja! Dyremishandling. Jeg liker ikke at mennesker behandler dyr på en dårlig måte, det synes jeg er skikkelig dumt.»  
Og det er kanskje ikke så rart at dyra står Gabrielas hjerte nærmest, for hjemme på gården i Sverige kryr det av dem.
«Vi har 34 dyr. 4 hunder, 6 katter, 6 Alpakker, 4 hester, 11 høner, en hane og 2 kaniner. Men hadde det vært en av gutta i klassen som fikk det spørsmålet hadde svaret garantert vært: Sparke Donald Trump!»
I løpet av denne lille praten har det flokket seg med nysgjerrige musikalspirer rundt 11-åringen som vil høre mer om hva Gabriela har å fortelle. Men pausen er slutt og det er på tide å øve til både juleopptreden og plateslipp og idet hun løper tilbake til teatervennene sine kommer det kort: «Og jeg er 11 og et halvt år. Ikke glem det.»

Foto: Line Martinsen
Tekst: Malin Schavenius

Sist redigert torsdag, 10 oktober 2019 12:35