lørdag, 14 september 2019 09:24

Alva fra Villekulla i London.

Alva (12) med i Legally Blonde-video.

I slutten av august var Alva Schavenius 12 år fra Villekulla, i London en hel uke for å spille inn musikkvideo med den britiske talentfabrikken «Spirit Young performers company». Nå er videoen offentliggjort og kan sees nederst i artikkelen. Alva sin gruppe er mest med i starten av videoen.

Spirit Young Performers er en britisk talentfabrikk som huser noen av Storbritannias mest eksepsjonelle unge utøvere med mange talenter som har gjort store roller i West end, på film og Tv. Deres produksjoner resulterer ofte i musikkvideo-produksjoner som offentliggjøres på deres Youtube-kanal. De mest sette videoene deres har over 8 millioner visninger.

I fjor sommer var Alva Schavenius fra Sarpsborg en uke i London på musikalskole med musikalen "Matilda" som tema, det ga tydeligvis mersmak. For bare 4 uker siden dro hun tilbake til London igjen. Påmeldingen er i utgangspunktet åpen for alle med særlig interesse for faget, men de presiser at elevene skal være godt trent innenfor sjangeren (sang, dans og drama) og inneha god kunnskap og være særdeles arbeidsomme. All undervisning og innstudering foregår på engelsk, og det første de går igang med er auditions (prøvesang) for soloer.

I år var det sanger fra "Legally Blonde" og Alva endte opp med solo på den aktuelle videoen som ble offentliggjort for noen få timer siden. Det er elever fra hele verden, men først og fremst England, som deltar. I fjor gjorde de yngste og de eldste hver sin video, men denne gangene fikk Alva og de yngre jobbe sammen med de eldste elevene så begge gruppene opptrer samlet på musikkvideoen.

"Det er både skummelt og gøy på en og samme gang. Det absolutt morsomste er å spille inn musikkvideoen, og å bli trent av lærere som jobber som skuespillere på teatrene i London. Men det litt skummelt at alt foregår på Engelsk. Det hender de prater litt fort, og det kan være vanskelig å få med alt som blir sagt", sier Alva på 12 år.

Alva følger ukentlig Villekullas talentprogram og har en lang cv å skilte med til tross for sin unge alder. Hun har spilt flere hovedroller, blant annet rollen som "Alvhilde" i "Olav den heldige" med Frank Kjosås på regi. Hun har turnert rundt om i Norge med jentegruppa "Seven", deltatt ved flere tilfeller på "Allsang på Grensen" både som solist og danser blant annet for MGP jr artister og NRK Super profiler. Hun har vært med i en rekke musikaler og nylig sang hun solo for statsminister Erna Solberg under deres landsmøte. Om få uker skal hun også ut på turne med forestillingen "Natt i Nisseland" og de besøker blant annet "Chat Noir" ved flere tilfeller.

Sist redigert tirsdag, 17 september 2019 07:56

Media