tirsdag, 25 juni 2019 15:19

Talent for teater og fotball.

Sarpsborg 08 og Villekulla for Amanda Røhne (16 år)

12 januar 2011 var ei lita jente på 7 år med langt lyst hår og et stort smil på sin aller første Villekulla-øvelse. Sammen med mange andre spente barn var Amanda en av de heldige som hadde kapret seg en plass når Villekulla barneteater så dagens lys denne kalde onsdagen i januar. For Amanda har det vært et fast tilholdssted hver onsdag i over 8 år.


(Fra venstre: Mathilde Berg, Amanda Røhne og Ida Bredholt under den aller første Villekulla-øvelsen. I bakgrunnen ser vi også Nora Vister Halvorsen. Alle går fremdeles på Villekulla)

Amanda er født i 2003 og har spilt i alle Villekullas forestillinger og hadde blant annet en av hovedrollene i storsatsningen «Magimysteriet» når Sarpsborg fylte sine 1000 år i 2016 og Villekulla feiret byen med brask og bram.

(Fra Venstre: Maren Walther, Sverre Saugestad, Amanda Røhne, Aurora Reed Jenssen og Nora Vister Halvorsen, som spilte hovedrollene i "Magimysteriet" i 2016. Bak Knut Erik Rønne som den onde rektoren)

I tillegg til å spille teater er Amanda også en talentfull ung fotballspiller. Hun trener til vanlig i Sarpsborg Fotballklubb (SFK), men er også tatt opp i akademiet til Sarpsborg 08.


(Amanda i midten)

Vi stilte Amanda noen spørsmål om hvordan livet som skuespiller og fotballspiller er for en jente på 16 år.

1) Når begynte du på teater, og når startet du med fotball?

Jeg begynte på teater når Villekulla starta opp i 2011 og fotball begynte jeg å spille i januar 2017. 

2) Hva er det beste med fotball og hva er det beste med teater?

Det beste med fotball er nok det sosiale samspillet, og det å dra på cuper og turer. Det beste med teateret er også mye av det sosiale, men også det å få forskjellige roller som både er utfordrende og morsomt. 

3) Hvilken skole har du søkt på etter endt 10.ende klasse?

Jeg har søkt idrett på St. Olav på første, og håper å komme inn der. 

4) Hvor ofte trener du fotball med SFK og hvor ofte trener du med 08-akademiet?

Jeg trener jeg 2-3 ganger i uka med SFK, og i tillegg har vi ofte 1-2 kamper i uken. På akademiet er det 1 gang i uken. 

5) Hvordan kom du inn på 08-akademiet, og hvor mange jenter er dere i gruppen?

Jeg kom inn på akademiet fordi treneren min plukka meg ut, og syntes at jeg skulle prøve meg. Er litt usikker på det nøyaktige antallet, men vi er mellom 25-30 stk på akademiet. 

6) Hva skal du bli når du blir «stor»? 

For å være helt ærlig, så vet jeg faktisk ikke, haha. 

Villekulla ønsker Amanda lykke til med både teater og fotball. Amanda er ei flott jente med gode verdier og mange talenter og er alltid et eneste stort smil på øvelse og på scenen.


(Amanda til venstre)

(Amanda helt nederst til venstre. Her er en stor gjeng kjente Villekulla-fjes samlet på Storbyen for å lage fest for besøkende.)

(Amanda under Annie i 2015.)

Vi er veldig stolte over å ha deg i stallen vår, Amanda. God sommer!

Sist redigert tirsdag, 25 juni 2019 18:16