søndag, 26 mai 2019 12:43

Kulåskalas - en kjempesuksess.

For en fest det ble!

Lørdag 25 mai arrangerte Villekulla i samarbeid med Sarpsborg Janitsjarkorps Kulåskalas.

Det var duket for en perfekt minifestival for hele familien. Kulåsparken badet i sol, det duftet godt av både stekte hamburgere, stekte nudler, Cakepops og mye annet godt og publikum strømmet til. Når klokken var slagen var amfiet så godt som fullt og 230 spente barn sto klare til å gjøre entre. 
Det ble servert musikalnummer fra scenen hentet fra blant annet Les Miserables, Rent, Matilda, Annie, Charlie og sjokoladefabrikken, Waitress og konferansier Stian Barsnes-Simonsen geleidet publikum igjennom med stø hånd. I tillegg til Villekullas egne musikalspirer var de tidligere Villekulla-elevene Ulrikke Brandstorp og Ingeborg Walther gjesteartister, noe som var stor stas for både liten og stor. Ulrikke, som sist var å se i filalen i Stjernekamp på NRK, hadde også "Meet and Greet" en time før konsertstart, noe som var et populært tilbud hos de yngste publikummerne.
Årets Villekullastipend gikk til Marie Guldteig (18 år og trer inn i pensjonistenes rekker etter dette semesteret) Her er hva som ble sagt om Stipendvinneren.

"I år går stipendet til en elev som har jobbet jevnt og trutt innenfor faget i mange år og er en typisk Villekullaèr. Eleven har gått på Villekulla siden oppstarten og hatt en enorm progresjon. Eleven er uredd, ydmyk og fantasifull og dette resulterer ofte i særdeles gode improvisasjonsscener. Hun er et talent innenfor sang og til tross for sin unge alder er hun allerede en lovende skuespiller og formidler. Hun har fulgt Villekulla sitt talentprogram tidligere og er ofte å se på scener utenom Villekulla sine produksjoner.  Hun har hatt roller som Dorothy i ”Trollmannen fra Oz”, Heksa i ”Reisen til julestjernen” og delte på rollen som Carmen Diaz i ”Fame” med Ingeborg Walther. Stipendvinneren går siste året på musikklinjen på Greåker og innehar blant annet en 2. Plass i NM i Improvisasjon.  I tillegg til å være elev ved Villekulla har hun bidratt på instruktørsiden og har hatt ”Villekulla Krutt” dette året. Hun deler gjerne av sin kunnskap innenfor improvisasjon på ungdomsteateret og på den måten har eleven også vært en stor ressurs for Villekulla. Noe vi har satt stor pris på. Vinneren trer over i pensjonistenes rekker etter dette semesteret og har blitt hanket inn av Garden til å tjene Kongehuset det neste året. Vi er stolte over å ha hatt henne i stallen alle disse 8 årene og det er vel ingen hemmelighet lenger at vi kan gratulerer Marie Guldteig med Villekulla-stipendet 2019."

Vi takker alle som har hjulpet til på veien for at dette ble en fest for minneboka. Tusen takk til Line Martinsen for å trygge de små på veien til sin aller første sceneopptreden, Else Berit for kontroll på både kostymer og mygger, Rolf-Erik, Rune, Lars-Erik, Jon, Morten for gjerder og bæring av scenografi, Ingvild for å ha ordnet med matservering, Gisle Haus for mye administrativt arbeid, Trond Lindheim, Lars Erik Gudim og Sverre Indris Joner for flotte arrangementer til korpset, Jon, Olav og Christopher for lyd, og siste men ikke minst Sarpsborg Janitsjarkorps under ledelse av Rune Halvorsen for et flott samarbeid. Vi vil også rette en stor takk til Ingeborg Walther, Ulrikke Brandstorp og Stian Barsnes Simonsen for at dere ville være med oss på denne festen. Sist men ikke minst, takk til alle Villekullaér. Uten dere hadde det ikke blitt noe fest. Jeg er så stolt av hva dere er og hva dere presterer både på og bak scenen. Fredagens generalprøve i øs pøs regnevær kan fort bli et av mine fineste minner i Villekullas historie; Ingen sure miner og bare løsningsorienterte små glade barn og et orkester som gjorde alt for å gjennomføre. For en teaterfamilie vi er.

Takk for festen og god sommer.

Alle foto: Tobias Nordli (Sarpsborg Arbeiderblad) Se alle bildene eller les hele artikkelen her.

Ingeborg Walther.

Ulrikke Brandstorp i duett med Ingeborg Walther "What is this feeling".

Lotta-elever under "Grease-medley"

Stipendvinner Marie Guldteig synger "I dreamed a dream".

Stortalentet Liam Solbjerg (nå også Villekullapensjonist) som Willy Wonka sammen med Pippi-gjengen.

Talentpartiet (15-19 år) med Waitress-medley.

Glade Grease-ungdommer. 

Stian Barsnes-Simonsen før Talentpariets (11-14 år) Matilda-medley

Marie Guldteig mottar årets Villekullastipend (I samarbeid med Sarpsborg Elinstallasjon)

Sist redigert søndag, 26 mai 2019 13:34