fredag, 05 april 2019 07:52

Villekullastipendet 2013-2019

Ny utdeling mai 2019.

6 av 7 stipendvinnere utdanner seg innenfor faget eller jobber som scenekunstnere. Det er vi veldig stolte av (se stort bildegalleri lenger ned).
Villekulla har som formål å være en foregangsfigur innenfor musikal og talentutvikling og vi ønsker derfor å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer.  Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videre utvilkling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. 
Lørdag 25 mai, under Kulåskalas (billetter fåes kjøpt her) i Kulåsparken skal en ny mottaker hedres. Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 4000,-.

Frida Helene Hansen mottok det aller første Villekullastipendet i 2013. Frida gikk musikklinjen, deretter 3 år på Musikkteaterhøgskolen, og går nå siste året på Högskolan för scen og musik i Gøteborg. Skolen er en anerkjent 3-årig musikalutdanning som kun tar inn 8 til 10 elever annethvert år. Frida er også ensemble i "Ringeren i Notre Dame" på Gøteborgsoperaen, som per nå har spilt over 80 forestillinger.

Ulrikke Brandstorp mottok stipendet i 2014. Ulrikke gikk musikklinjen og valgte etter endt videregående å gå helt egne veier. Hun startet sitt eget plateselskap og resten er historie. Ulrikke Brandstorp er for tiden en av landet aller mest ettertraktede artister og tok en sterk 2. plass i NRKs "Stjernekamp". Ulrikke blir å se som Liesl i "Sound of music" på Folketeateret, og du kan også se og møte Ulrikke under Kulåskalas lørdag 25 mai.

Ingeborg Walther mottok stipendet i 2015, og er den yngste vinneren frem til nå. Ingeborg er nylig uteksaminert fra musikklinjen og gjorde en sterk figur i The Voice 2017. Ingeborg går nå på Romerike Folkehøgskole som tidligere har utdannet mange store skuespillere. Skolen er et kjent springbrett innenfor teater og musikalfaget. Ingeborg blir stadig benyttet av NRK og opptrer ofte på eventer, og vi vet hun har flere spennende oppgaver foran seg. Ingeborg kan du også se og høre under Kulåskalas.

Tuva Fronth-Andersen mottok stipendet i 2016. Tuva gikk dramalinjen på Risum og utdanner seg nå innenfor musikal på Musikkteaterhøgskolen.

Tinius Gustavsen mottok stipendet i 2017. Tinius er nylig uteksaminert fra musikklinjen men valgte en litt annen vei og går nå på BI Norwegian Business school. Men Tinius er heldigvis stadig innom Villekulla, senest som scenearbeider under "Reisen til Julestjernen"

Oda Oliversen mottok stipendet i 2018. Oda er nylig uteksaminert fra musikklinjen og går nå Musikkhøyskolen.

I 2018 mottok scenografene til Villekulla vår aller første ÆRESPRIS for lang og tro tjeneste og en uvurdelig innsats som frivillig under alle våre produksjoner.
På bildet: Line Eriksen, Eiving Guldteig, Rune Nilsen, Hans-Petter Bredholdt, Kyrre Christensen, Morten Halvorsen og Rolf Halvorsen. Espen Fronth Andersen og Rune Stavn var ikke tilstede under overrekkelsen.

P

 

Sist redigert fredag, 05 april 2019 08:54