mandag, 18 mars 2019 08:14

Utenriksminister: "Jeg gråt under prøvene"

11 år gamle Alva Schavenius sang for statsministeren.

Statsminister Erna Solberg har vært ute i hardt vær i det siste, og sangen «tomorrow» fra Annie kunne kanskje ikke passet bedre når 11 år gamle Alva fra Sarpsborg  skulle fremføre en sang på Høyres landsmøte nå i helgen.

I februar fikk 11-åringen en telefon fra eventbyrået "Lead Event» med et spørsmål om hun ville synge for statsministeren. Det var en stolt jente med et snev av æresfrykt som entret scenen foran statsminister, stortingsrepresentanter, ordførere og alle deltagere på Høyres landsmøte søndag morgen og hun startet fremførelsen med disse ordene: "Alle har en dårlig dag innimellom, uansett om man er politiker eller ikke, men da kan kanskje denne sangen noen ganger trøste og hjelpe.
Og foran 600 publikummere, med live-streaming og på en voldsom scene for en liten jente runget tonene fra den kjente Annie-klassikeren ut til publikummerne, og forhåpentligvis sitter de igjen med litt mer håp og troen på morgendagen enn da de kom. Etter Alva var ferdig reiste hele salen seg og hun fikk en god klem av Statsminister Erna Solberg.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide startet talen sin etter Alva sin sang med: "Jeg skjønner hvis dere sitter sentimental med en tåre i øyet i løpet av min tale. Det skyldes nok ikke min tale men Alva sin vakre sang. Jeg gråt under prøvene»
 
 
Alva går på Villekulla og har i mange år fulgt Villekullas talentprogram, i tillegg danser hun ballett. Til tross for sin unge alder har hun er relativt lang CV. Hun spilte en av hovedrollene under «Olav den heldige» sommeren 2017 med Frank Kjosås på regi, hun har vært på Norgesturne med Sevenjentene, Spilt Annie i «Annie 2», turnert med Det Norske Blåseensemblet, danset for Mgp jr.-artister på «Allsang på grensen» på TV2, turnert med "Natt i Nisseland»  og var nylig å se i en av "Spirit Young Performers» musikkvideoer. Spirit er en talentfabrikk i London som «utdanner» unge musikaltalenter fra hele verden. I en alder av 11 år har Alva har allerede bestemt seg for å bli artist eller musikalskuespiller når hun blir stor. 
 

Her kan du se og høre Alva synge for statsministeren.

Sist redigert mandag, 18 mars 2019 08:37

Media