mandag, 01 oktober 2018 07:13

Ebba-Sofie med rolle i "Sound of music".

Av 500 søkere kapret Ebba-Sofie en rollen i Folketeaterets neste storsatsning, ”The Sound of music”.

Ebba Sofie har gått på Villekulla siden oppstarten i 2011 og da var Ebba bare 4 år gammel. Nå er hun 11 år, følger Villekullas talentprogam og har en lang cv til tross for sin unge alder. Hun har spilt i Natt i Nisseland, Olav Den heldige og var også å se som selveste ”Annie ” i Villekullas ”Annie 2” i november i fjor. 

Men 6 september 2019 er det premiere på ”The Sound of music” med Lena Kristin Ellingsen som Maria og Håvard Bakke som Von Trapp, og som en av de 7 Von Trapp barna finner vi 11 år gamle Ebba-Sofie Sommer Mathiesen fra Sarpsborg. Når musikalen har premiere i 2019 har den unge jenta rukket og bli 12 år og øvd i flere måneder allerede. Prøvene til musikalen begynner nemlig nå for de unge musikalspirene slik at de er best rustet til det som venter dem. Og skal vi tro den unge skuespilleren selv er det også det hun gleder seg aller mest til; ”Å stå på den store scenen og bli kjent med de andre skuespillerne”. Det er nemlig 7 Von Trapp-barn og de er fordelt på 3 lag.

Ebba meldte seg på audition allerede i sommer og ble først plukket ut igjennom en videaudition, da hadde 500 blitt til 150. I forrige uke var det duket for at 150 skulle bli til 18 og 2 dager med sang og dans foran en jury var et faktum. ”Det skumleste var å møte de som skulle velge ut de som gikk videre, de så så alvorlige ut”, sier Ebba. Men selv om hun syntes det var skummelt må den unge skuespilleren allikevel ha gjort et godt inntrykk på juryen ettersom hun ble stående igjen helt til sist og ble tilbudt en rolle i musikalen. Rollen som Brigitta.

”Jeg er ikke overrasket over at Ebba ble valgt ut. Hun er oppriktig interessert og konsentrerer seg godt om faget. I tillegg har hun allerede en godt utviklet sangstemme, har en sterk tilstedeværelse på scenen og er ei flott jente" sier Malin Schavenius som instruerer Ebba ukentlig.

Ebba var nylig på Folketeateret å så ”Les Miserables” hvor Marion Ravn spilte en av hovedrollene. Marion er en av Ebbas aller største forbilder og når hun blir stor er planen klar: Hun skal bli skuespiller. Så det er store sjanser for at vi kommer til å se mer av Ebba i tiden fremover, men først kan du se henne i Villekullas «Reisen til Julestjernen» som Nissesjef før hun reiser inn til hovedstaden for å konsentrere seg om «the Sound of music».

Les om Ebba i Sarpsborg Arbeiderblad.

 Vi i Villekulla gratulerer Ebba så mye med rollen og gleder oss til å se henne på Folketeateret.

 

 

 

 

 

 

 

Sist redigert mandag, 01 oktober 2018 07:39