onsdag, 30 mai 2018 21:04

Årets Villekullastipend og ærespris.

Gledestårer!

Onsdag kveld var det duket for Villekullafesten på Sarpsborg Scene. En fest for 200 av Villekullas medlemmer hvor de feirer seg selv og slipper både små og litt større nyheter.

I 30 varmegrader, god tacobuffet og med masse underholdning, var det også i år duket for utdelingen av årets Villekullastipend, og årets mottaker var en rørt og meget overrasket Oda Linnea Oliversen (18 år) som gråtkvalt og skjelvende allikevel klarte å få frem noen velvalgte ord i sin takketale.

Stipendet har vært delt ut 5 ganger tidligere: Tidligere mottagere er Frida Helene Hansen, Ulrikke Brandstorp, Ingeborg Walther, Tuva Fronth Andersen og Tinius Gustavsen.

Villekulla har som formål å være en foregangsfigur innenfor musikal og talentutvikling og vi ønsker derfor å dele ut et stipend hvert år for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Sarpsborgs kulturliv blomstrer. Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innenfor sang, dans og drama og Villekulla-stipendet er en utmerkelse til en elev ved Villekulla som har utmerket seg på et eller flere områder. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvilkling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom en lengre periode. 

Villekullastipendet er i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon og vinneren får en plakett samt en sjekk på 3000,-.

Om årets vinner: Oda Oliversen (18 år) har jobbet jevnt og trutt innenfor musikalsjangeren i mange år. Eleven har gått på Villekulla i en årrekke og har hatt en enorm progresjon på disse årene. Hun har hatt roller som Fugleskremselet, Grace og Miss Sherman, og går siste året på musikklinjen på Greåker og har dessuten kommet inn på Musikkhøyskolen.I tillegg til å være elev ved Villekulla har hun også bidratt på instruktørsiden, ved innøving av korstemmer for ensemblet ved store musikalnummer. På den måten har hun også vært en stor ressurs for Villekulla etterhvert som hun har fått mer erfaring, og det har vi satt stor pris på.

I tillegg til stipendet ble det også for første gang i Villekullas historie delt ut en ærespris. Prisen gikk til Villekullas 10 faste scenografer. Scenografene har vært med i alle Villekulas forestillinger de siste 7 årene og jobber dugnad flere uker i løpet av et år. De produserer alle kulisser samt fungerer som scenearbeidere. Scenografene er først og fremst foreldre av Villekulla-elever, men til tross for at elevene smått om senn har blitt pensjonister og må gi seg i Villekulla (etter endt videregående) så har scenografgjengen bestått. Scenografene består av: Eivind Guldteig, Line Eriksen, Jon Gustavsen, Rolf Halvorsen, Kyrre Christensen, Rune Nilsen, Hans Petter Bredholt, Rune Stavn, Espen Fronth-Andersen og Morten Halvorsen. 

Alle foto: Line M. Martinsen

Villekulla 2018

Tuva Fronth Andersen og Ingeborg Walther får blomster etter et år med innsats som instruktører på Krutt-partiet. Jentene er 2 av 9 pensjonister dette året.

Årets Stipendvinner 2018 Oda Oliversen sammen med Malin Schavenius.

Omfavnelsen!

Stolt og rørt prisvinner.

Årets Æresprisvinnere.

Sist redigert onsdag, 30 mai 2018 21:26