tirsdag, 17 april 2018 09:01

FAME ble tentamen.

185 elever har «Fame» som tentamen

Under norsktentamen denne uka, skal 185 elever ved Kruseløkka ungdomsskole anmelde musikalen «Fame».Vi snakker altså om musikalen som kulturskolen og Villekulla 
barne- og ungdomsteater nettopp har satt opp til fulle hus på Sarpsborg scene.

Hele skolen på førpremièren

Ingunn Grasto, teamleder ved Kruseløkka, tok initiativ til samarbeidet som nå har ført til en litt annerledes tentamensoppgave.

- Jeg hørte om en skole som hadde gjort noe liknende i fjor, og ble gira av ideen. Derfor tok jeg umiddelbart kontakt med kulturskolerektor Gisle Haus, forteller Grasto.

Resultatet av samarbeidet er at hele Kruseløkka ungdomsskole i forrige uke fikk se førpremieren på «Fame». Og da måtte elevene på 9. trinn se forestillingen med et ekstra skjerpet blikk - siden dette også var grunnlaget for deres tentamensoppgave i norsk. 

Besøk fra Aftenposten og Morgenbladet

Elevene har i forkant av dette lært mye om sjangeren anmeldelse. Her har musikkritiker fra Aftenposten Ida Habbestad - og scenekunstkritiker Anette Therese Pettersen fra Morgenbladet bidratt sterkt.

- Gjennom flere undervisningtimer har disse profesjonelle kritikerne delt av sin kunnskap. Dette har vært veldig lærerrikt for elevene, sier Grasto.

Elevene har også fått lære om musikalsjangeren av blant andre Malin Schavenius, som er daglig leder i Villekulla. 

Vekker skriveglede

- Jeg håper og tror at en slik type tentamensoppgave kan vekke skrivegleden hos elevene, og kanskje særlig hos de som ikke er så glade i norsktentamen fra før, sier Grasto.

- I tillegg må vi takke kulturskolen for at de inviterte hele ungdomsskolen vår til å se førpremieren gratis. Det er mange elever som aldri har sett en slik forestilling før, så dette setter vi stor pris på, legger hun til.

Tentamensdagen er tirsdag 17. april.
Artikkelen er skrevet av Eva Rekvin for Sarpsborg Kommune.

Sist redigert tirsdag, 17 april 2018 09:10