tirsdag, 24 mai 2016 00:00

Villekullastipendet 2016

Vi gratulerer. Tuva Hermine Fronth-Andersen ble årets mottaker av Villekullastipendet. Eleven ble tildelt prisen under Villekulla`s "Showstoppers" mandag 23 mai på Sarpsborg Scene.

Ler mer om dette i Sarpsborg Arbeiderblad.

Prisen er en pokal samt en sjekk på 3000 NOK, prisen deles ut i samarbeid med Sarpsborg El-installasjon.

Tidligere prisvinner er:
2013: Frida Helene Hansen
2014: Ulrikke Brandstorp
2015: Ingeborg Walther
2016: Tuva Hermine Fronth-Andersen

Om stipendet

Villekulla har som formål å være en foregangsfigur blant barne og ungdomsteaternes talentutvikling og ønsker derfor å dele ut et stipend for å stimulere til videre vekst samt bidra til at Østfolds kulturliv blomstrer. Villekulla ønsker å fremme hardtarbeidende unge talenter innefor sang, dans og drama og i mai 2013 ble det delt ut for aller første gang. Dette er en utmerkelse til en elev som har utmerket seg på et eller flere områder. Det være seg som hardtarbeidende elev, gledesspræder eller som et stort talent innenfor sang, dans og drama. Formålet med stipendet er å inspirere og stimulere til videreutvilkling innenfor sang, dans og drama, samt belønne hard innsats gjennom et helt år. Stipendet har ingen aldersgrense, og kan deles ut til alle som er en del av Villekulla barne og ungdomsteater. Summens er på 3000,-

Om årets stipendvinner

I år går stipendet til en elev som har jobbet jevnt og trutt innenfor sang, dans og drama i mange år og innehar et stort talent innenfor musikalsjangeren og kombinerer og jobber hardt med de tre disiplinene faget krever. Hun har i tillegg hjulpet til under Villekulla`s Workshops og auditions ved flere anledninger og utdanner seg også innenfor sjangeren.

Hun er i utgangspunktet ganske så sjenert av natur og det er ikke så lenge siden hun ikke våget å synge en eneste strofe foran et publikum. Men den tid er forbi. Sjenertheten slipper så fort hun kommer ut på scenegulvet, og sangstemmen har blitt både kraftig og nydelig siden hun endelig våget å begi seg ut på det.

Eleven er en stor inspirasjon for sine medelever og er i tillegg ydmyk, samvittighetsfull og meget skjerpet. Hun har gått på Villekulla siden oppstart, vært med i Villekullas talentutviklingsprogram i flere år og hatt roller som Fugleskremsel, Sonja og nå sist som Grace Farell i Annie. Hun har også gjort seg bemerket i flere lokale oppsetninger og ble for bare noen uker siden plukket ut til å delta i landsmøsntringen i UKM. Vi er stolte over å ha henne i stallen og det er en glede å gratulerer Tuva Front Andersen på 18 år med Villekulla-stipendet 2016.

ALLE FOTO: VETLE GRANATH MAGELSSEN, SA

Sist redigert mandag, 13 juni 2016 09:40