lørdag, 28 juli 2018 20:50

Gutter bitt av teater-basillen.

13-åringer i store roller.

De er unge, de er gutter og de har talent og stå-på-vilje i massevis.
Villekulla har mange flotte gutter i stallen og flere av disse har allerede gjort seg bemerket på scener både lokalt og nasjonalt. 3 av disse er Markus, Oliver og Fredrik.
Markus Rosså (13 år, Sarpsborg) var sist å se i en av hovedrollene i "Billy Elliot" i Sandnes, er stemmen til gutten "Coco" i Disneyfilmen med samme navn, spilte hovedrollen "Jacob" i "Den Hvite dame" og var med i Villekullas "Fame". Du så han kanskje nylig på TV2 også, da han danset for MGP Jr. stjerner under "Allsang på Grensen". Markus har en lang CV til tross for sin unge alder og han har fulgt Villekullas talentprogram i flere år.
 
 
Oliver Aagaard Bredholt (13 år, Sarpsborg) er en realtivt fersk teaterspire men har rukket mye på kort tid. Han hadde nylig hovedrollen som "Olav" i "Olav den heldige" og han spilte "Prinsen" i "Askepotts Jul" på Latter i 2017. Oliver var også med i Fame og kom inn på Villekullas talentprogram kommende semester.


Fredrik Asvard Olsen var også med i Villekullas "Fame" og er en av flere gutter som er bitt av teaterbasillen. Han er 13 år, går i 9.klasse på Risum Ungdomsskole i Halden, og begynte med teater for bare 2 år siden. Fredrik har ikke hatt så mye sommerferie enda ettersom han både har spilt i "Granittliv", "Den hvite dame" og vært med på "Allsang på Grensen".
 
 
 
Fredrik, hvordan er det å jobbe når alle andre har ferie?
Jeg koser meg med å spille teater, og tenker ikke på at det ikke er ferie. Selv om det er øving og forberedelser, er det alltid morsomt da det er så hyggelige miljøer. 
 
Skal du annet enn å stå på scenen i sommervarmen?
I sommer har jeg vært på båttur på Koster, og snart skal jeg en tur til Nederland. Det blir også mange late dager på stranden når været er så fint. Men egentlig gleder jeg meg litt til at sommerferien er over, for det skal bli morsomt å starte opp med øvingen til "Reisen til Julestjernen" med Villekulla. 
 
Har du et forbilde?
I fjor var jeg så heldig å få være med på Tryllefløyten på Fredriksten festning. Der møtte jeg regissør Ivar Emil Tindberg. Utrolig artig å se hvordan han satt sammen denne forestillingen. 
Brede Bø, som jeg spilte med i "Den hvite dame" er også en gøyal person jeg aldri vil glemme. 
 
Hva skal du bli når du blir stor?
Når jeg blir stor har jeg lyst til på bli skuespiller, sanger og kanskje regissør. 
 
Vi er veldig stolte av 13-åringene Markus, Oliver og Fredrik. Men vi har mange flere gutter som ikke er blant de nevnte men som også gjør store roller nasjonalt. Blant annet 17-åringen Liam Solbjerg som har spilt i Nationaltheaterets "Reisen til Julestjernen" og var nylig med i "Den hvite dame" samt 17-åringen Sondre Lyngmo som hadde en av rollene i lystspillet "Sommer i St.Marie".
Vi har veldig mange flotte gutter, som ikke er nevnt i denne artikkelen, i alle aldre i Villekulla-stallen og det er vi takknemlig og stolte over.
 

Foto: Tobias Nordli, Stig Håvard Dirdal og Kandusi Halden.

Sist redigert lørdag, 28 juli 2018 21:38